ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

8+1 τύποι που συναντήσαμε στη Φλώρινα στα νυχτερινά μαγαζιά στις γιορτές

Περάσανε οι φωτιές, περάσανε τα Χριστούγεννα, το ίδιο και η πρωτοχρονιά. Με λίγα λόγια, λίγο πολύ οι γιορτές τελείωσαν. Οι μέρες αυτές ήταν ευκαιρία για όλους να βγουν, να περάσουνε καλά, να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους κι από τα προβλήματα που τους ταλανίζουν. Τα νυχτερινά μαγαζιά ήταν όλα γεμάτα κόσμο, μετά από αρκετό καιρό. Μέσα στον όχλο, υπήρξαν ορισμένοι οι οποίοι με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο, κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο σύνολο. Ας γνωρίσουμε τους πιο χαρακτηριστικούς τύπους που συναντήσαμε την νύχτα στα μαγαζιά της πόλης μας.

1) Ο ΧΟΡΕΥΤΑΡΑΣ
Από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή που υπήρξε μέσα στο μαγαζί δεν έπαψε να χορεύει σαν να μην υπάρχει αύριο. Χόρευε με τον ίδιο έντονο τρόπο όλα τα τραγούδια, είτε ήταν ελληνικά είτε ξένα, είτε ο ρυθμός ήταν γρήγορος, είτε αργός. Συνήθως τραγουδούσε κιόλας τους στίχους από κάθε κομμάτι που έπαιζε. Ωστόσο, τα λόγια που έλεγε σπάνια ταίριαζαν με τα αντίστοιχα λόγια του τραγουδιού. Σε κανένα σημείο της βραδιάς όμως δεν έδειξε να απογοητεύεται. Πέρασε καλά και μπράβο του.

2) Ο ΠΕΦΤΟΥΛΑΣ
Έμπαινε μέσα στο μαγαζί και κοντοστεκόταν στην είσοδο. Κοιτούσε το χώρο και τον κόσμο, λες και κοιτούσε βιτρίνα από pet shop. Αφού εντόπιζε τους τέσσερις- πέντε στόχους, κινούταν προς αυτούς, ψάχνοντας ένα σταντάκι πλησίον τους. Παρήγγειλε τα απαραίτητα σφηνάκια κι ορμούσε. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να φλερτάρει και με κοπέλες που βρίσκονταν στην ίδια παρέα. Εφάρμοζε την ίδια τακτική σε όλα τα μαγαζιά της πόλης. Άγνωστο αν είχε κάποια επιτυχία.

3) Ο ΜΕΣΗΛΙΚΑΣ
Ανάμεσα στον κόσμο που χόρευε στους ρυθμούς του Ρέμου, σε κάθε μαγαζί υπήρχε κι ένας κύριος με ηλικία πενήντα χρονών και βάλε. Ήταν κουστουμαρισμένος και φυσικά γραβατομένος. Ίσως και να ερχόταν από κάποιον γάμο ή από τα μπουζούκια. Δεν το ξέρω. Συνήθως ήταν ασυνόδευτος. Καθόταν ήσυχος στο μπαρ, πίνοντας το ποτό του. Το δίχως άλλο, ήταν εξαιρετικά μυστήριος.

4) Ο ΖΕΥΓΑΡΩΜΕΝΟΣ
Φυσικά και δεν αναφέρομαι στα ζευγάρια που βγήκαν, μέρες που ήταν, για να γιορτάσουν, είτε μόνα τους είτε με παρέα. Αναφέρομαι σ’ εκείνους που μπήκαν στα μαγαζιά με την κοπέλα τους, έχοντας ένα ύφος αγριεμένου λιονταριού, κοιτάζοντας τους υπόλοιπους λες και ήταν πιθανοί ανταγωνιστές για τα μάτια της κοπέλας τους. Οι συγκεκριμένοι τύποι το μόνο που έκαναν ήταν να φιλούν την κοπέλα τους σε κάθε ευκαιρία, να την αγκαλιάζουν και γενικά να συμπεριφέρονται σαν να είναι μόνοι τους στο μαγαζί. Ζήτημα να θυμήθηκαν να πιουν το ποτό τους.

5) ΟΙ «Η ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Γράφω για εκείνους που καθόντουσαν ήσυχοι όλο το βράδυ, πίνοντας το ποτό τους και τρώγοντας τα ξηροκάρπια, σαν να είχαν βγει έξω από αγγαρεία. Θαρρείς πως ήταν αγάλματα! Ωστόσο, όποτε ο DJ αποφάσιζε να παίξει το γνωστό κομμάτι, ξαφνικά ζωντάνευαν. Το χαιρόντουσαν πραγματικά με την ψυχή τους. Όταν πάλι ο DJ άλλαζε τραγούδι, επέστρεφαν στην προγενέστερη ήσυχη κατάστασή τους.

6) ΟΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ
Έδειχναν να περνάν καλύτερα από όλους, έχοντας ένα άδειο μπουκάλι βότκα στο στάντ τους. Αμφιβάλλω αν θυμούνται για το που βγήκαν, τι έκαναν, τι ήπιαν και το πόσα πλήρωσαν.. Οι περισσότεροι έπαιρναν όρκο πως ήπιαν «ένα ποτηράκι μόνο». Το πώς εξατμίστηκε το περιεχόμενο του μπουκαλιού; Άγνωστο. Ελπίζω μόνο να μην έφυγαν οδηγώντας για τα σπίτια τους.

7) Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ
Αναφέρομαι στα παιδιά ηλικίας 15-16 ετών, που έπιναν ό,τι αλκοολούχο υπήρχε. Το ότι έπιναν αλκοόλ αν και ανήλικα είναι βέβαια μια άλλη κουβέντα, που δεν είναι θεμιτό να γίνει επί του παρόντος. Ο πιτσιρίκος λοιπόν, ήταν αμούστακος και χόρευε παντού: στα τραπέζια, στο μπαρ, ακόμα κι έξω από τα μαγαζιά στον πεζόδρομο. Έκανε στριπτίζ βγάζοντας μπλούζες κι έπειτα έσπευδε να φλερτάρει τις συμμαθήτριές του. Αυτές συνήθως τσιμπούσαν. Κατά τις τρεις το ξημέρωμα, το κινητό του χτυπούσε. Η μάνα του τον πρόσταζε να γυρίσει σπίτι, αποκαλώντας τον κοπρόσκυλο και γάιδαρο. Έπειτα, ο πιτσιρίκος το έπαιζε κουρασμένος στην παρέα του κι έφευγε για το σπίτι. Θέλω να πιστεύω πως θυμόταν που έμενε.

8) Ο ΓΟΗΣ
Καλοντυμένος και προσεγμένος στην τρίχα. Έπινε σπέσιαλ ποτό. Αλλά και μαρτίνι. Έδειχνε λεφτάς και γεμάτος αυτοπεποίθηση. Και ψώνιο. Φυσικά και δεν έσπευσε να φλερτάρει με καμία. Ανέμενε, όλο καμάρι, την κοπέλα να τον προσεγγίσει πρώτη. Αν κάποια πήγαινε προς το μέρος του για να του μιλήσει και προφανώς για να τον γνωρίσει, ο γόης μας φυσικά και την ακύρωνε. Έτσι είναι αυτά κούκλες μου. Ο γόης δεν μιλάει με όποια κι όποια.

8+1) Ο ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ
Πήγε σε όλα τα μαγαζιά, μόνο και μόνο για να πάρει ιδέες, ώστε να γράψει το παρόν κείμενο. Έμπαινε μέσα και κοιτούσε, σαν να ψαχνόταν για γκόμενα ή για φασαρία. Έπινε ουίσκι και καθόταν και παρατηρούσε τον κόσμο. Ναι, το ξέρω, παρανοϊκό. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αφού βρήκε τους τύπους που έψαχνε, έφυγε, πήγε σπίτι, έγραψε κι έπεσε σαν καλό παιδί για ύπνο.

Υ.Γ.: Εύχομαι σ’ όλους σας χρόνια πολλά και να έχετε έναν ευτυχισμένο νέο χρόνο! Με υγεία, τύχη κι έμπνευση! Να έχετε θετική σκέψη, να αφήσετε πίσω ότι σας στενοχωρεί! Και πάντα να θυμάστε πως τα καλύτερα πάντα έρχονται! Επιβεβαιωμένα! Καλό 2016!

Λιθοξοΐδης Στυλιανός

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video