ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Αγάπη των ΜΜΕ για την ελπίδα που έρχεται (του Σωκράτη Βατάλη)

vatalisokrati Από χθες όλη η χώρα βρίσκεται επί ποδός αναφορικά με την δήλωση της κ. Ραχήλ Μακρή πως σε περίπτωση που κλείσει η στρόφιγγα χρηματοδότησης της Ελλάδας από το ΕΚΤ, τότε η χώρα δύναται να τυπώσει μόνη της 100δις ευρώ.


Κατανοώ πως είναι δύσκολο για έναν πολιτευτή που μέχρι σήμερα δεν είχε καμία απολύτως ιδεολογική συνάρτηση με τον χώρο της Αριστεράς, να βρίσκεται σε προσαρμοστικό στάδιο, το οποίο μπορεί να του προκαλέσει και κάποια πιθανή σύγχυση, δεδομένων των στενών χρονικών ορίων που διαθέτει πριν την ώρα της κάλπης, καθώς και του γεγονότος πως προέρχεται από έναν πολιτικό σχηματισμό που το μόνο κοινό στοιχείο με τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τρία χρόνια ήταν η σταθερή αντιμνημονιακή στάση και ρητορική.


Και είναι σαφές πως μέσα στον υγιή πλουραλισμό θέσεων και ιδεών που διακατέχουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν και απόψεις οι οποίες θα παρεκκλίνουν από την κομματική γραμμή, απόψεις οι οποίες θα διεγείρουν το λαϊκό αίσθημα, άλλοτε θετικά, άλλοτε αρνητικά. Εφόσον η κ. Μακρή εμμένει στην διατύπωση της, θα πρέπει να περιμένουμε την αντίστοιχη επιχειρηματολογία για την αποκατάσταση της ευστάθειας των λεγομένων της. Κάτι με το οποίο κανείς εδώ και 24 ώρες δεν ασχολήθηκε, κι ας η φράση της μονοπωλεί το σύνολο των μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.


Αυτό το οποίο αδυνατώ να κατανοήσω είναι η ευκολία με την οποία η θέση της κ. Μακρή έγινε αντικείμενο πανελλήνιου σχολιασμού και πικρόχολων σχολίων, που στο κάτω-κάτω είναι προσωπική της καθαρά άποψη, ενώ η προ λίγων ημερών επιεικώς άστοχη, μισαλλόδοξη, γεμάτη ρατσιστικό φανατισμό δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας για το θλιβερό γεγονός στο Παρίσι, που εξέθεσε την χώρα διεθνώς και αντιμετωπίστηκε με κατήφεια ακόμη κι απ’ την πνευματική συνοδοιπόρο του, κ.Μέρκελ, δεν σχολιάστηκε καν από το σύνολο των συστημικών ΜΜΕ. Όπως και καμίας κριτικής δεν επιδέχθηκε η δήλωση της εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπτει τρομοκράτες, με αφορμή την σύλληψη τουΧ. Ξηρού. Όπως και καμία αναφορά δεν έγινε στην δήλωση της υποψήφιας βουλευτού Δωδεκανήσων με το ΄΄προοδευτικό και πολυσυλλεκτικό΄΄ Ποτάμι κ. Τζίνας Δαβιλά πως δεν θα είχε αντίρρηση για ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, αρκεί να γινόταν από καλλιεργημένους ανθρώπους.


Η προπαγανδιστική και στοχοποιημένη επίθεση του συνόλου των δουλοπρεπών δημοσιογράφων της χώρας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτοφανής. Χρησιμοποιώντας άθλιες, μη δεοντολογικές τακτικές που ανατρέχουν σε μαύρες σελίδες της ιστορίας προσπαθούν ανηλεώς να ανακόψουν την ορμή της λαϊκής αγανάκτησης, της ανέχειας, της θέλησης για ουσιαστική αλλαγή, της ελπίδας. Ο φόβος πως τα εδραιωμένα επί σειρά ετών συμφέροντα που εξυπηρετούν θα ανακοπούν τους οδηγεί στην πιο βαριά μορφή αναξιοπρεπούς δημαγωγίας. Γιατί αυτό το οποίο επιτελούν έχει πάψει προ πολλού να είναι δημοσιογραφία.


Ο κόσμος όμως σήμερα, παρά τον δηλητηριασμό που δέχθηκε όλα αυτά τα χρόνια από τα ΜΜΕ, έχει αναπτύξει τα κοινωνικά και πολιτικά του αντισώματα. Έχει ισχυροποιήσει την πολιτική του προσωπικότητα και δεν καταβάλλεται. Κι αυτό γιατί έχει κατανοήσει πως όλες οι πολιτικές των προηγούμενων ετών, τον έχουν μικρύνει, τον έχουν κάμψει οικονομικά, κοινωνικά, ψυχολογικά.


Ο κόσμος αυτός σκέφτεται πιο ώριμα πλέον το μέλλον του, το μέλλον των παιδιών του και αναγνωρίζοντας τα λάθη του παρελθόντος είναι πρόθυμος να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσει. Και αυτόν τον κόσμο δεν μπορεί πια να τον σταματήσει κανείς. Την ελπίδα την φέρνει ο κόσμος αυτός που κοιτάζει στα μάτια πλέον το καινούριο και όχι το παλιό, το άφθαρτο και όχι το φθαρμένο, την καινοτομία και όχι το σκοτάδι, την ελπίδα και όχι τον φόβο.


Ο Σωκράτης Βατάλης είναι Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ., μετεκπαιδευμένος στο Imperial College του Λονδίνου




από kozan

μέσω Kozan.gr : Καθημερινή ενημέρωση για την κοζάνη -- Κοζάνης Κοζανη kozani kozanh kozanhs KOZANI Πτολεμαίδα, ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ » Επικαιρότητα
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video