ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2015

Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2015


1η ημέρα, 6 Ιανουαρίου, Θεοφάνια


Μετά τον αγιασμό των υδάτων ο Αϊ-Βασίλης μοιράζει δώρα σε όλα τα παιδιά στην πλατεία Δαβάκη, προσφορά του Δήμου Καστοριάς και του συλλόγου “Φίλων Καστοριανού Καρναβαλιού-ΤA ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ”. Στη συνέχεια διασχίζει την οδό Μητροπόλεως συνοδευμένος από χαρούμενους ρυθμούς παραδοσιακής λαϊκής μπάντας και προσφέρει δώρα και κρασί σε όσους συναντά.




Από νωρίς το απόγευμα τα “Ραγκουτσάρια-Μπουλούκια” πλημμυρίζουν τις γειτονιές και τα σοκάκια της πόλης, με ζωντανή μουσική από λαϊκές μπάντας σε Καστοριανούς παραδοσιακούς ρυθμούς και αδιάκοπο χορό.


2η Ημέρα, 7 Ιανουαρίου, Αϊ-Γιαννιού


Το σκηνικό της προηγούμενης μέρας επαναλαμβάνεται σε ακόμη πιο έντονο ρυθμό. Από νωρίς το απόγευμα όλη η πόλη χορεύει στους γνωστούς πια ρυθμούς. Επί πλέον σήμερα τα “Ραγκουτσάρια-Μπουλούκια” επισκέπτονται φιλικά-συγγενικά σπίτια και σπίτια από εορτάζοντες (Γιάννηδες) τα οποία είναι ανοιχτά στις απρόσμενες επισκέψεις των μεταμφιεσμένων τηρώντας το έθιμο της δεύτερης μέρας.


3η Ημέρα, 8 Ιανουαρίου, Πατερίτσα


Η αποκορύφωση των “Ραγκουτσαριών” γίνεται την ημέρα αυτή με την παρέλαση στην οδό Μητροπόλεως με ώρα έναρξης 14:00. Η διαδρομή που ακολουθούν τα “Ραγκουτσάρια-Μπουλούκια” είναι, Δημαρχιακό Μέγαρο, οδός Μητροπόλεως-Τσαρσί και μέσω της πλατείας Ομονοίας, καταλήγουν στην πλατεία «Ντολτσό». Η παρέλαση έχει διαγωνιστικό και μη μέρος. Όσα μπουλούκια συμμετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδρομή (Δημαρχείο – πλατεία Ντολτσό) στις 17:00.


Ο Δήμος Καστοριάς και οι Καστοριανοί υπόσχονται σε όλους ένα ξέσπασμα χαράς, κεφιού και γλεντιού.


ΝΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ


Πληροφορίες


Γραφείο Πολιτισμού


Ανδρέας Κυπαρίσσης


Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”)


Τηλ. 2670 28999


Fax: 24670 22655


e-mail: antourkas@gmail.com





από info@orizontespress.com (orizontespress)

μέσω Τοπικα - OrizontesPress - Ειδήσεις του νομού Καστοριάς, Αθλητικά, Τοπικά Νέα, Απόψεις , Μικρές Αγγελίες - OrizontesPress - Ειδήσεις του νομού Καστοριάς, Αθλητικά, Τοπικά Νέα, Απόψεις , Μικρές Αγγελίες
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video