ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επικίνδυνος τοίχος στο κέντρο της πόλης της Καστοριάς

Επικίνδυνος τοίχος στο κέντρο της πόλης της Καστοριάς


Άλλη μια σοβαρή και επικίνδυνη κατάσταση αναδεικνύουν οι ενεργοί πολίτες Καστοριάς που αφορά ένα επικίνδυνο-ετοιμόρροπο τοιχίο στην περιοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς στον δρόμο που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία. Χαρακτηριστικά οι ενεργοί πολίτες αναφέρουν πως εδώ και πολλά χρόνια στην οδό Αγίου Μηνά σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Καστοριάς, που η κατοικία του οικοπέδου κάηκε, σήμερα είναι επικίνδυνος να πέσει ο τοίχος του με κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα σε περαστικούς και αυτοκίνητα. Όσον αφορά το οπτικό πεδίο στη στροφή, δεν βλέπεις περισσότερο από δυο μέτρα. Είναι ακριβώς δίπλα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς.




Ο εκπρόσωπος των ενεργών πολιτών Καστοριάς κ. Αλέξανδρος Τοψής δήλωσε «Σήμερα βρισκόμαστε στην οδό Αγίου Μηνά δίπλα ακριβώς στο 2ο δημοτικό σχολείο Καστοριάς και βρισκόμαστε εδώ επειδή πήραμε μια επιστολή που την υπογράφουν πενήντα συμπολίτες μας και διαμαρτύρονται για την υπάρχουσα αυτή κατάσταση που είναι εδώ και πολλά χρόνια όπως βλέπετε πίσω μας σε ένα οικόπεδο το οποίο η οικία του έχει γκρεμιστεί εδώ και πολλά χρόνια, παρόλα αυτά όμως ο ετοιμόρροπος τοίχος ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσει ατύχημα και σε πεζούς και σε αυτοκίνητα. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τους πολίτες της Καστοριάς που εμπιστεύτηκαν τους ενεργούς πολίτες για να βγάλουμε το θέμα αυτό στον αέρα και ιδιαίτερα τον κύριο Ριζόπουλο Πασχάλη και τον κύριο Αλέξανδρο Καλύβα που πήραν την πρωτοβουλία και μαζέψανε υπογραφές. Θα πρέπει να σας πω μεταξύ των πενήντα που έχουν υπογράψει είναι και η διευθύντρια του 2ου δημοτικού σχολείου. Συγχαρητήρια που μας στηρίζει με την υπογραφή της. Εκ των υστέρων φυσικά έμαθα πως είναι σύζυγος πρώην βουλευτή νομού Καστοριάς, δεν το γνώριζα και όμως είχε το θάρρος να πει την αλήθεια και εμείς τιμούμε και την δικιά της υπογραφή όπως τιμούμε όλων των πολιτών. Προτού λίγες μέρες όμως, όπως ξέρετε πολύ καλύτερα εσείς οι δημοσιογράφοι από αυτό εδώ το συγκεκριμένο σημείο πέρασαν όλοι οι βουλευτές, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και γιορτάσαμε τον Άγιο Μηνά, ο πρώην πρόεδρος της βουλής. Δεν ξέρανε τίποτα; Θα πρέπει να ξεσηκωθούν οι πολίτες της Καστοριάς και οι ενεργοί πολίτες να λύσουν προβλήματα από μόνοι τους να τα λύσουν και επιτέλους στο κάτω κάτω της γραφής για ποιο λόγο πληρώνονται όλοι αυτοί εκεί. Εμείς ανταποκριθήκαμε στο αίτημα των πολιτών και χθες επισκέφτηκα το δημαρχείο όπου κάναμε τις ενέργειες. Έχει ενημερωθεί ο δήμαρχος Καστοριάς, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ο κύριος Κωτούλας, η τεχνική υπηρεσία του δήμου και θα περιμένουμε την επίσημη απάντηση πλέον του δήμου να δούμε για ποιο λόγο έχει σταματήσει αυτή η δουλειά, προς θεού μην τυχόν συμβεί κάποιο ατύχημα. Από την στιγμή αυτή οι ενεργοί πολίτες της Καστοριάς θεωρούμε αποκλείστηκα υπεύθυνο τον δήμο Καστοριάς εάν προκύψει κάτι είναι κάτι που το δεν το ευχόμαστε. »


Αρκετοί πολίτες καθημερινά βλέπουν την κατάσταση με το τοιχίο δίπλα στον δρόμο και μάλιστα δίπλα σε μια σχολική μονάδα και ανησυχεί για την σωματική ακεραιότητα των περαστικών. Όπως δήλωσε ο κάτοικος της περιοχής κ. Ριζόπουλος: «Λέγομαι Ριζόπουλος Πασχάλης, μένω δίπλα ακριβώς στο σπίτι που ενδιαφερόμαστε για να καθαρίσει αυτός ο τόπος, αυτός ο χώρος. Το μεγαλύτερο και πιο σοβαρό πρόβλημα είναι ότι δίπλα είναι το δημοτικό σχολείο. Φαντάζεστε αύριο ένα παιδάκι να περάσει και να πέσει μια πέτρα, δεν υπάρχει πιο σοβαρό να πούμε πρόβλημα από αυτό για αυτό τον λόγο πήραμε την πρωτοβουλία και ξεκινήσαμε γιατί μέχρι τώρα όπως είπε και ο κύριος Τοψής πέρασαν και βουλευτές, πέρασαν και αντιδήμαρχοι και κανένα ενδιαφέρον για αυτό λοιπόν και εμείς πήραμε την πρωτοβουλία μαζέψαμε αυτές τις υπογραφές και θέλουμε ο δήμος να μας ξεκαθαρίσει για πιο λόγο δεν γκρεμίζεται αυτό το παλιόσπιτο, για ποιο λόγο; Μήπως κάποιοι πήραν κάποιες αποζημιώσεις και δεν τα βρήκαν μεταξύ τους; Δεν ξέρουμε αν είναι ιδιόκτητο ή όχι για αυτό φωνάξαμε εσάς τους δημοσιογράφους για να βρούμε μια άκρη. Τώρα τι άλλο να πούμε το καλύτερο για μας είναι ότι ξανά τονίζω δίπλα είναι το δημοτικό σχολείο και αλίμονο εάν πάθει κάτι κάποιο παιδί ή κάποιο κορίτσι από τα εγγόνια μας. Όπως είπε και ο κύριος Τοψής είναι καθαρά υπεύθυνος ο δήμος, εγώ δεν έχω τίποτα άλλο να πω γιατί και το δικό μου το εγγονάκι αύριο θα είναι εδώ πέρα για αυτό να κάνουν ότι το καλύτερο μπορούν για να καθαρίσει αυτή η μπόχα. Είναι μια μπόχα δίπλα και αν θα πάτε θα δείτε πάλι καλά που το καθαρίζουμε εμείς κάπου κάπου τα σκουπίδια γιατί έχουμε και την εκκλησία μας δίπλα, δεν έχω τίποτα άλλο να πω σας ευχαριστώ πάρα πολύ.»


Την επιστολή προς τον Δήμο Καστοριάς οι ενεργοί πολίτες την στείλανε στις 1 Δεκεμβρίου 2014 και περιμένουνε απαντήσεις ή ενέργειες. Ένας άλλος κάτοικος της γειτονιάς ο κ. Καλύβας ανέφερε «Σε αυτό το σπίτι το πεσμένο έμενα δέκα έξι χρόνια εδώ πέρα και ήξερα πάντα τι κίνδυνος υπάρχει. Όταν περνάει το αστικό κλείνει όλος ο δρόμος και κάθε δυο μέτρα οπτικό πεδίο δεν βλέπεις, δηλαδή δεν βλέπεις τι γίνεται μετά από δυο μέτρα. Είναι πολύ επικίνδυνο και να στριμωχθούνε οχήματα με πεζούς, οποιοδήποτε όχημα και μεγάλο ακόμη μπορεί να στριμώξει ακόμα και άνθρωπο γιατί τα αστικά και τα λεωφορεία που περνάνε, περνάνε κολλητά στον τοίχο, δεν ξέρεις τι θα βρεις πάνω στην στροφή, πρέπει να καθαριστεί το πράγμα. Ήξερα ήταν δυο αφεντικά στο οικόπεδο, τώρα αν έχουν αποζημιωθεί οι άνθρωποι δεν ξέρω αλλά το παρακολουθούσα και το είχα στην ψυχή μου από χρόνια τώρα αυτό το πράγμα που ήταν δυσκολία αυτό πάνω στην στροφή, αυτό είναι πεσμένο εδώ και δέκα χρόνια τώρα επί Παπουλίδη ήταν τότε. Πρέπει να κοπεί ευθεία και ας μείνει κενό εδώ δεξιά μεριά, εκεί η εκκλησία ούτε φαίνεται, ούτε καν φαίνεται η εκκλησία μέσα στα άγρια τα δέντρα είναι, πρέπει να καθαρίσει να γίνει ένας τοίχος γύρω γύρω και να ανοίξει ο κάτω δρόμος να είναι ελεύθερος και ας γίνει τρία αυτοκίνητα παρκινγκ να μπουν κάτι να γίνει δικό τους θέμα είναι.»


Παρ’ όλα αυτά οΔήμος βάζοντας την ασφάλεια των κατοίκων σε πρώτη προτεραιότητα αποφάσισε να ψάξει το θέμα και να επέμβει σύμφωνα με πληροφορίες γιατί εδώ γεννάται ένα μεγάλο πρόβλημα.





από s.tsalikis@hotmail.com (Orizontespress)

μέσω Τοπικα - OrizontesPress - Ειδήσεις του νομού Καστοριάς, Αθλητικά, Τοπικά Νέα, Απόψεις , Μικρές Αγγελίες - OrizontesPress - Ειδήσεις του νομού Καστοριάς, Αθλητικά, Τοπικά Νέα, Απόψεις , Μικρές Αγγελίες
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video