ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Χαιρετισμός του Αθ. Γερμανίδη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς



Σήμερα θα χτυπήσει το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς. Μιας χρονιάς όμως, που πέρα από όνειρα και ελπίδες για τους μικρότερους και τους μεγαλύτερους μαθητές, που πέρα από αγωνίες για τους γονείς και προκλήσεις για τους εκπαιδευτικούς, φέρνει και αρκετά προβλήματα.

Η σημερινή εκπαιδευτική πολιτική είναι μία ακόμη όψη της πολιτικής των μνημονίων, που έχει εξουθενώσει την ελληνική οικογένεια στερώντας της κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές, που θα μπορούσαν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Ο θεσμός της δημόσιας δωρεάν Παιδείας διαλύεται λόγω της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, η οποία οδηγεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε αδιέξοδο.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αντιπαραθέτει στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης τη δική του εκπαιδευτική μεταρρύθμιση για ένα σχολείο που δε θα διώχνει, αλλά θα αγκαλιάζει κάθε παιδί, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Ένα δημόσιο σχολείο που θα παρέχει στους νέους όλα τα αναγκαία μορφωτικά εφόδια, γλωσσομάθεια, πληροφορική, καλές τέχνες, χωρίς να χρειάζεται να βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Μια μαθησιακή διαδικασία που δε θα βασίζεται στην αποστήθιση και στο φροντιστήριο, αλλά θα στοχεύει στην ουσιαστική γνώση, στην κριτική σκέψη και στη δημιουργική αμφισβήτηση. Ένα σχολικό πρόγραμμα που θα συνδυάζει αρμονικά την καλλιέργεια του σώματος και του πνεύματος, που θα αναζητά την ομορφιά στην τέχνη και στη δημιουργία, και θα πλάθει πολίτες που θα αγαπούν τον τόπο τους, θα σέβονται το συμπολίτη, θα προστατεύουν το περιβάλλον, θα αγωνίζονται για την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών και θα χαρακτηρίζονται από υπευθυνότητα και αλληλεγγύη.

Η δική μας απάντηση στο φόβο, πρέπει να είναι η ελπίδα.

Χαιρετίζω την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά και τους νέους, στους γονείς τους και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς κάθε επιτυχία στον αγώνα για μόρφωση, προσωπική ολοκλήρωση και κοινωνική πρόοδο. Σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα. Καλή δύναμη, καλή πρόοδο και κουράγιο.



Θανάσης Γερμανίδης

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Π.Ε. Φλώρινας





από ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ

μέσω ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video