ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

467 παιδιά στον Ν. Κοζάνης εκτός παιδικών σταθμών μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ

Πότε θα ανοίξουν οι παιδικοί του Δήμου Κοζάνης


1242 παιδιά απορροφήθηκαν στους παιδικούς σταθμούς του Νομού Κοζάνης μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, με τους γονείς να πρέπει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου να προσέλθουν στους σταθμούς για να κάνουν αποδοχή της θέσης.


Αντίθετα 274 παιδιά εκ των οποίων τα 209 στο Δήμο Κοζάνης , παρότι πληρούσαν τα κριτήρια έμειναν εκτός παιδικών σταθμών και περιμένουν να αδειάσουν κάποιες θέσεις ή να απορροφηθούν από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Επιπλέον 193 παιδιά δεν πληρούσαν τα κριτήρια για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.


Την αύξηση του ποσοστού της δυναμικότητας των δομών που φιλοξενούν παιδιά μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος, καθώς και την χρηματοδότηση των δήμων για να αυξήσουν το ποσοστό της δωρεάν φιλοξενίας προτάσσουν οι δήμαρχοι ως λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με τις κενές θέσεις.


Το επίμαχο θέμα αποτέλεσε κεντρικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Τα μέλη του Δ.Σ. συζήτησαν το πρόβλημα της κάλυψης όλων των παιδιών που πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ. Μετά την ανακοίνωση των θέσεων προκύπτει ότι 22.717 παιδιά μένουν εκτός, ενώ ταυτόχρονα παραμένουν αδιάθετα κονδύλια από τα ποσά που είχαν εγκριθεί για τη χρηματοδότηση. Η ΚΕΔΕ με βάση δεδομένο ότι υπάρχουν διασφαλισμένοι πόροι , καθώς και το γεγονός ότι οι προσφερόμενες θέσεις είναι περίπου 105.000, ζητά από τα αρμόδια υπουργεία να καταργηθεί η ισχύουσα ρήτρα του προγράμματος, σύμφωνα με την οποία χρηματοδοτείται μόνο το 70% της δυναμικότητας αυτών των δομών (δημοτικών και ιδιωτικών), ήτοι 89.000 θέσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξουν και νέες – υπάρχουσες – θέσεις για τα παιδιά που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα παρότι πληρούν τις προϋποθέσεις. Επιπλέον η ΚΕΔΕ προτείνει όσα παιδιά δεν καλυφθούν και με αυτή τη ρύθμιση, από τις δομές που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», τότε να διατεθούν κονδύλια στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στη περίπτωση που διατεθούν επιπλέον κονδύλια στους δήμους θα μπορέσουν να αυξηθούν τα ποσοστά των παιδιών που θα φιλοξενηθούν.



Τη Δευτέρα ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης


Εκτός απο τους παιδικούς σταθμούς, που χρηματοδοτούνται μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, υπάρχουν και οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων.


Στους παιδικούς σταθμούς της Κοζάνης, οι γονείς που επικοινωνούσαν μέχρι σήμερα το πρωί για τις εγγραφές, λάμβαναν την απάντηση πως αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει προσωπικό ενώ είναι άγνωστη ακόμα και η ημερομηνία έναρξης.


Τελικά, λίγο αργότερα, ο νέος Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μανώλη Κουτσοσίμου ενημέρωσε τους Διευθυντές των παιδικών πως αυτοί θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα.


Οσον αφορά τις κενές θέσεις, το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα καθώς έχει προχωρήσει η σχετική διαδικασία και μέχρι την Παρασκευή το προσωπικό θα βρίσκεται στη θέση του.


prlogos.gr


The post 467 παιδιά στον Ν. Κοζάνης εκτός παιδικών σταθμών μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ appeared first on giapraki.com.




από Zησοπούλου Bούλα

μέσω giapraki.com » ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video