ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Υπογραφή συμβάσεων από Γιώργο Δακή (VIDEO)

Τις συμβάσεις δύο έργων που αφορούν στην βελτίωση του εθνικού οδικού δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς και Γρεβενών, υπέγραψε ο Γιώργος Δακής.


Δύο σημαντικά έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα του οδικού εθνικού δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς και Γρεβενών, υπέγραψε την Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη και Κοινωνικής Συνοχής Φιλώτα Ταλίδη, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κωνσταντίνου Αναγνώστου και των αναδόχων.


Ο προϋπολογισμός των έργων που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ανέρχεται στα 2.850.000 € για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και 2.030.000 € για την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.


Τα έργα περιλαμβάνουν τις παρακάτω εργασίες:

• Χωματουργικές εργασίες: Διάνοιξη και καθαρισμός τριγωνικών ή τραπεζοειδών τάφρων, Άρσεις καταπτώσεων και ξεσκάρωμα σαθρού βραχώδους υλικού με μηχανική μόχλευση κ.τ.λ.

• Κατασκευή πλευρικών υποστηρικτικών έργων: Τοίχοι ανάσχεσης βραχόπτωσης, έργα βελτίωσης υδραυλικής προστασίας των οδών με καθαρισμό, συντήρηση ή κατασκευή νέων εγκάρσιων ή διαμηκών τεχνικών κ.τ.λ.

• Εργασίες οδοστρωσίας: Επανακατασκευή ανισόσταθμων ερεισμάτων, υποβάσεις τεχνικών κ.τ.λ.

• Εργασίες αποκατάστασης ολισθηρότητας οδοστρωμάτων με υποδομή κατασκευής αντιολισθηρών ταπήτων.

• Εργασίες τσιμεντόστρωσης σε υφιστάμενες συμβολές χωματόδρομων για τη μη εισροή εδαφικού υλικού στο οδόστρωμα της Ε.Ο.

• Εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης και ενίσχυσης πλευρικής ασφάλειας: Διαγραμμίσεις με θερμοπλασικό υλικό, τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας, οριοδεικτών, χιλιομετρικών δεικτών.

• Εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού κόμβων.


Με τα έργα αυτά θα βελτιωθεί η τρωτότητα του οδικού εθνικού δικτύου σε ότι αφορά την υφή του οδοστρώματος, τις ελλείψεις της πλευρικής προστασίας, την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, τη διαμόρφωση και τον ηλεκτροφωτισμό υφιστάμενων κόμβων και τέλος την ανακατασκευή ή βελτίωση παλαιών μικρών τεχνικών έργων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων που έχουν υποστεί βλάβες.


Η προθεσμία περαίωσης των έργων είναι 15 μήνες.


Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τα δύο έργα που σήμερα υπογράφουμε με τους αναδόχους θα βελτιώσουν την ασφάλεια, την άνεση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και των επισκεπτών. Πιστεύω για αρκετά χρόνια το εθνικό οδικό δίκτυο το οποίο εξυπηρέτησε για δεκαετίες τον τόπο μας, αναβαθμισμένο θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους μας».


Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κωνσταντίνος Αναγνώστου αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των έργων υπογραμμίζοντας τα εξής: «Είναι δύο έργα που θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τους εθνικούς άξονες καθώς θα εκτελεστούν εργασίες τόσο στην επιφάνεια κίνησης κυκλοφορίας όσο και τεχνικής προστασίας του εθνικού οδικού δικτύου με διαγραμμίσεις, κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση».



The post Υπογραφή συμβάσεων από Γιώργο Δακή (VIDEO) appeared first on giapraki.com.




από Zησοπούλου Bούλα

μέσω giapraki.com » ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video