ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μήνυμα του βουλευτή Κ. Σέλτσα για την ημέρα της γυναίκας

Η σημερινή διεθνής ημέρα δικαιωμάτων των γυναικών, έχει ως αφετηρία τη μεγάλη διαδήλωση των εργατριών της κλωστοϋφαντουργίας το 1857 στη Νέα Υόρκη, μία διαδήλωση που καταπνίγηκε από την καταστολή αλλά αποτέλεσε ορόσημο για έναρξη των αγώνων τους για ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου.

Ο σημερινός της ρόλος της γυναίκας είναι πιο σύνθετος και πολυδιάστατος από ποτέ. Καθημερινοί μικροί και μεγάλοι αγώνες δίνονται στην οικογένεια, στο εργασιακό περιβάλλον, στην κοινωνία και στην πολιτική. Σεβασμός, στήριξη και εκτίμηση αξίζουν στη γυναίκα μάνα, επαγγελματία, επιστήμονα, αγρότισσα, φοιτήτρια, νοικοκυρά, πρόσφυγα.

Θα πρέπει κανείς να αναλογιστεί τι πραγματικά έχει γίνει που να διασφαλίζει επί της ουσίας την ισότητα και την ισονομία, τι έχει γίνει για τον επαγγελματικό διαχωρισμό στην αγορά εργασίας, την υποεκπροσώπηση των γυναικών στις δομές λήψης αποφάσεων, την εξάλειψη ρατσισμού και κακοποίησης. προβλήματα που διαρκώς υπονομεύουν τα γυναικεία δικαιώματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μια ματιά στα γεγονότα στην γειτονική Τουρκία με αφορμή τον εορτασμό για τη μέρα αυτή, η γνώση ότι το 52 τοις εκατό των προσφύγων είναι γυναίκες και παιδιά, αλλά και το ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει την 87η θέση στον τομέα της Ισότητας των φύλων μεταξύ 145 χωρών ένα καθιστούν βέβαιο: Οι αγώνες είναι πάντα επίκαιροι και πιο απαραίτητοι από ποτέ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις γυναίκες που μας θυμίζουν ότι η διεκδίκηση είναι γένος θηλυκού. Το ίδιο και η δικαίωση.

Κων/νος Σέλτσας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video