ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής: Έκθεση φωτογραφίας:Χρυσοί στέφανοι εκ Μακεδονίας του Ορέστη Κουράκη ,εγκαίνια την Κυριακή 1 Μαρτίου

mouseio_aianis Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, σε συνδιοργάνωση με το Αρχείο

Ιστορίας και Τέχνης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

φιλοξενεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής την έκθεση φωτογραφίας:


Χρυσοί στέφανοι εκ Μακεδονίας

του Ορέστη Κουράκη

Τα στεφάνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης είναι μία από τις πλουσιότερες και ωραιότερες συλλογές στον κόσμο. Τα άνθινα ή φυλλοφόρα στεφάνια ήταν σε ευρύτατη χρήση από πολύ πρώιμους χρόνους, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, στην αρχαιότητα.

Κατασκευάζοταν από διάφορα φυτά της ελληνικής φύσης, βαλανιδιά, δάφνη, κισσό, μυρτιά, ελιά. Με την αφθονία των πολύτιμων μετάλλων της Μακεδονίας οι καλλιτέχνες δημιούργησαν κατά τον 4Ο αι. π.Χ. εξαιρετικές συνθέσεις σε χρυσό, επιχρυσωμένο χαλκό και σπανιότερα σε άργυρο.

Τα στεφάνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης φωτογραφήθηκαν από τον φωτογράφο Ορέστη Κουράκη κατά το χρονικό διάστημα από το 2007- 2011 με αφορμή διάφορες εκθέσεις. Η παρούσα έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Ιούνιος 2011- Μάρτιος 2012).

Την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015, ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής τα εγκαίνια της έκθεσης, καθώς και ημερίδα με τις εξής εισηγήσεις:

Πολυξένη Αδάμ – Βελένη

«Χρυσά στεφάνια Μακεδονίας από το αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης».

Κουράκης Ορέστης

«Η λάμψη του χρυσού μέσα από τον φωτογραφικό φακό».


Διάρκεια έκθεσης: 1 Μαρτίου – 15 Απριλίου 2015

Ώρες επισκέψεων

Καθημερινές 8.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.

Σαββατοκύριακα και αργίες 8.00 π.μ. – 6.00 μ.μ.


Πληροφορίες:

Τηλ./fax: 24610 98800/01

e-mail: efakoz@culture.gr




από kozan

μέσω Kozan.gr : Καθημερινή ενημέρωση για την κοζάνη -- Κοζάνης Κοζανη kozani kozanh kozanhs KOZANI Πτολεμαίδα, ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ » Επικαιρότητα
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video