ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Φεστιβάλ Αφήγησης: «Έπεα πτερόεντα»

Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης 2014


Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014


Θεατροδρόμιο, 10 μ.μ.


Έπεα πτερόεντα

Άρης Ρέτσος


Η Μετρική πέρα από το ρυθμό και οι φωνές των Ηρώων, διαγράφουν ρυθμικά σχήματα στον αέρα του θεάτρου, ζωντανεύοντας σχεδόν το κάθε σημείο του χώρου. Οι προτάσεις των μονολόγων, η μία μετά την άλλη διαχέονται σε διαφορετικά σημεία από την πρώτη μέχρι την τελευταία σειρά του θεάτρου με ποικιλία στην ταχύτητα, την οξύτητα και τη συχνότητα. Έτσι η Μετρική ξεφεύγει από το στενό επιστημονικό πλαίσιο του τι είναι βραχύ ή μακρό και φανερώνει τη πραγματική της αξία.


Ο Άρης Ρέτσος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1957. Από το 1981 έως το 1986 τον βλέπουμε στις σημαντικότερες θεατρικές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Το 1992-93 μετά από επταετή απουσία από τα θεατρικά δρώμενα εμφανίζεται… με ένα έγχορδο όργανο επί σκηνής – ερμηνεύοντας αποσπάσματα από την τραγωδία του Σοφοκλή «Αίας» στο αρχαίο κείμενο! Το 1993 -94 σκηνοθετεί το νεοελληνικό έργο του Δ. Κεχαϊδη «Το τάβλι». Το 1995 ιδρύει την θεατρική εταιρεία «Πολυώνυμο» και με κεντρικό πρόσωπο το Χορό της Αρχαίας Τραγωδίας, παρουσιάζει αποσπάσματα από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Το 1999-2000 παρουσιάζει την παράσταση «Στροφές Αντιστροφές» από έργα του Σοφοκλή, συνεργάζεται με το Μουσικό Σύνολο «Σκαλκώτα» υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη σε έργα του Γ. Ξενάκη. Από το 2001, συνεχίζοντας την έρευνα στο χώρο του Αρχαίου Δράματος, αλλάζει εντελώς κατεύθυνση. Επικεντρώνεται στη σύγχρονη πλέον ελληνική γλώσσα, και αποκλειστικά στην όποια δυνατότητα, οργανικής μεταφοράς, σε αυτήν, του μέτρο και του ρυθμού, στην ερμηνεία της τραγωδίας, και στην αναβάθμιση ενδεχομένως της υποκριτικής τέχνης, στο Αρχαίο Δράμα. Στις 7 Ιουλίου 2011, το «Πολυώνυμο» σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει στο θέατρο Ηρώδου Αττικού μια συρραφή σκηνών από το μύθο των Ατρειδών με τον τίτλο ¨θρόνος Ατρειδών». Σε αυτήν την παράσταση σε σκηνοθεσία, μουσική, κινησιολογία, διδασκαλία, σκηνογραφία κλπ. του Α. Ρέτσου έγινε φανερό στο ευρύ κοινό η δυνατότητα του μέτρου και του ρυθμού στη σύγχρονη τέχνη.


Κανονικό εισιτήριο: 8 €

Μειωμένο εισιτήριο (Μαθητές, φοιτητές, άνεργοι):5 €


Πληροφορίες στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, στην «Αίθουσα Τέχνης» και στο τηλέφωνο 24610-24062, εσωτ. 1, κα Σιμάρα Τασούλα.


The post Φεστιβάλ Αφήγησης: «Έπεα πτερόεντα» appeared first on giapraki.com.




από Zησοπούλου Bούλα

μέσω giapraki.com » ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video